ארגז הכלים

יישום גבולות

איך זה שילדכם לא חולץ אף פעם סנדלים בכניסה לבית, הוא מסרב דרך קבע לאכול את ארוחת הערב ולא מוכן להתרחץ לפני השינה? אני אמנם לא מכירה אתכם או את ילדכם באופן אישי, אך יכולה לומר בביטחון כי עליכם לעבוד על יישום גבולות. אני מופתעת לגלות כי ברוב המקרים, אלו הנרתעים מהצבת הגבולות הם בכלל ההורים. הצבת הגבולות אינה הופכת אתכם להורים "רעים", "קשים" או כאלו שעושים "דווקא" לילדיהם.

לצד ההורים שמסיבותיהם לא מיישמים גבולות, ישנם אלו שכן, אך הילדים מצידם "לא סופרים" אותם ועושים מה שהם רוצים. איך ניתן להסביר את זה? עליכם להבין כי אלו לא רק הגבולות שאתם בוחרים להציב, אלא הדרך בה אתם מבקשים להציבם. לדוגמא: אתם מצפים מילדיכם לחלוץ סנדלים לפני שהם נכנסים לבית. מבלי שאתם שמים לב, אתם חוזרים על הבקשה מספר פעמים, מגיבים לילדים ו"מתגמשים" איתם. ברגע שאתם חוזרים על בקשתכם פעם נוספת, אתם הופכים את הצבת הגבול לדיון. ומה הילדים לומדים? שלמילים שלכם אין כוח או משמעות.

בנוסף, בכדי שהגבולות הברורים שלכם אכן ייטמעו אצל הילדים, עליכם להיות עקביים.
במידה ואתם לא מרשים להיכנס עם סנדלים לבית, עליכם להקפיד על הצבת הגבול הזה בכל יום ובכל שעה – גם בסופי השבוע ובחופשות.
יישום גבולות אינו פשוט, אני מודעת לזה. אתם עלולים למצוא עצמכם "נלחמים" ו"נאבקים" מול ילדכם, ופעמים רבות תרגישו כי הם מצליחים להכניע אתכם. כשם שהילדים נדרשים לשינוי, כך גם אתם – התמידו בו וקצרו את הפירות.

אני מזמינה אתכם לפנות אליי לשיחת ייעוץ ללא עלות וללא התחייבות – 050-8774152

יש לכם שאלות? צריכים יעוץ?

התקשרו אליי 050-877-4152

או מלאו פרטים ואצור קשר בהקדם

יש לכם שאלות?

צריכים ייעוץ?

השאירו פרטים ואחזור אליכם

דילוג לתוכן