להפתעתי, ישנם הורים שחוששים שהסמכות ההורית תגרום למערכת יחסים מנוכרת ומרוחקת עם ילדיהם. סמכות הורית לא רק שאינה מערערת את מערכת היחסים עם הילדים, אלא להפך – היא מחזקת אותה! תוך כדי תהליכים שעברתי עם הורים, הבנתי כי מי שחושש מהסמכות ההורית הם לא הילדים, אלא ההורים בעצמם. אני כבר יכולה להרגיע אתכם, כי תכליתה של הסמכות ההורית אינה להפוך אתכם נוקשים וקרים, אך כן להורים אסרטיביים שלמילותיהם וחוקיהם ישנו ערך בעיני הילדים.
מערכת יחסים שבה אתם וילדיכם החברים הכי טובים, מעידה על הורות משובחת! עם זאת, גם בתור הורים-חברים מצופה מכם להציב גבולות ולבסס סמכות הורית. ילדים צריכים גבולות וסמכות, ובעת שאינכם מציבים ומבססים אותם, עלול להיווצר דיסוננס אדיר בין מה שקורה בבית ובמסגרת החינוכית. לדוגמא:
סמכות הורית אינה שואפת להגביל את ילדיכם, אלא רק לתחום אותו בין הגבולות שאתם מוצאים לנכון. כלומר, אתם יכולים להעניק לילדיכם עצמאות וחופש בחירה, ועדיין להיות הורים סמכותיים. ואיך זה בא לידי ביטוי בפועל?
דוגמא נוספת: ילדכם אוהב מאד משחקי מחשב. ברור לכם כי אינכם יכולים להילחם במסכים (למרות שאתם מתנגדים להם), ומעבר לכך – אינכם רוצים לשלול מילדיכם משהו שהוא כל כך אוהב. ועל כן, אפשרו לו לשחק במחשב/במכשיר החכם, אך גם תאמו איתו ציפיות באשר לשעות המסך היומיות/שבועיות – כך באה לידי ביטוי הסמכות ההורית שלכם.
אתחיל ואדגיש כי סמכות היא משהו נרכש. כלומר, גם אם אתם מרגישים שילדיכם "מביסים" אתכם, אף פעם לא מאוחר לרכוש כלים חדשים, לחדד כישורים קיימים ולבסס בבית סמכות הורית. מניסיוני, הנורה האדומה המסנוורת ביותר המעידה כי הסמכות שלכם התערערה, היא בעת שאתם מוותרים לילדכם רק כדי "למנוע מלחמה". ואכן, ישנם הורים שמעדיפים שלא להעיר על שעות המסך, על הכנת שיעורי הבית או על צורת הדיבור שאינה מכבדת, רק בכדי לא לעורר מהומה בבית.
אני מזמינה אתכם לתהליך מעצים, מלמד וחוויתי שלאורכו נעבוד על ביסוס סמכות הורית. לפרטים נוספים וייעוץ ללא עלות, אתם מוזמנים לפנות אליי – 050-8774-152
Design & UX UI by Vardit Landesman | Vdesign | code Shape-studio